Κυριακή 19 Αυγούστου 2018warning Νέα - Ανακοινώσεις
  • «Ενημερώνουμε τους υποψηφίους για εισαγωγή στο ΠΜΣ στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική για το ακαδ. έτος 2018-19, ότι το νέο πρόγραμμα σπουδών του ΠΜΣ έλαβε έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας (Αρ.Πρωτ: 115609/Ζ1-9/7/2018 σχετικό έγγραφο) σύμφωνα με τις διατάξεις και τις προϋποθέσεις του Ν. 4485/2017. Η ιστοσελίδα του ΠΜΣ έχει ενημερωθεί με το νέο πρόγραμμα σπουδών και τα νέα δίδακτρα που θα ισχύσουν κατά το ακαδ. έτος 2018-19.»
    Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε.Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του σχετικού portal του πανεπιστημίου https://e-graduate.applications.aueb.gr/, ενώ όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται σε έντυπη μορφή στη γραμματεία του ΠΜΣ ή θα αποστέλλονται ταχυδρομικά.
  • Η Γραμματεία του ΠΜΣ θα παραμείνει κλειστή το διάστημα 6/8/2018-24/8/2018. Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στο εν λόγω διάστημα, τα απαιτούμενα έντυπα (όπως αναφέρονται στην πρόσκληση υποβολής αιτήσεων) θα μπορούν να υποβάλλονται ιδιοχείρως ή να αποστέλλονται ταχυδρομικώς αρχής γενομένης της Δευτέρας 27/8/2018.
  • Η ύλη του προπαρασκευαστικού μαθήματος “Εισαγωγή στη Λογιστική” περιλαμβάνεται στο διδακτικό σύγγραμμα «Χρηματοοικονομική Λογιστική» των Μπάλλα, Α & Χέβα, Δ., , 4η έκδοση, Εκδόσεις Μπένου, 2016, Αθήνα. Η ύλη περιλαμβάνει τα ακόλουθα κεφάλαια 2, 4, 5, 6, 7, 8 και 9.
warning Νέα - Ανακοινώσεις
  • Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής θα προσφέρει από το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 και νέο αγγλόφωνο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση (MSc in Financial Management. Περισσότερες πληροφορίες για τη δομή και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο ΠΜΣ στην ιστοσελίδα https://mscfmaueb.wixsite.com/mscfm.
ΑΡΧΙΚΗ


Αγαπητοί φίλοι,

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) ιδρύθηκε το 1920 και είναι το 3ο αρχαιότερο ΑΕΙ στην Ελλάδα και το παλαιότερο στους τομείς Οικονομικών και Επιχειρήσεων (ΑΣΟΕΕ).

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ιδρύθηκε το 1999 και από την ίδρυσή του έχει πολύ μεγάλη απήχηση στους υποψηφίους της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με πολύ υψηλή βάση εισαγωγής και με συνεχείς πρωτιές μεταξύ όλων των Τμημάτων της χώρας στο αντίστοιχο επιστημονικό πεδίο. Ενδεικτικά, η έρευνα QS World University Rankings 2016 μας κατατάσσει στην θέση 101-150 παγκοσμίως, και στην θέση 35 στην Ευρώπη.

Το μεταπτυχιακό μας Πρόγραμμα (MSc) στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική ιδρύθηκε το 2004 και είναι ένα από τα πλέον περιζήτητα μεταπτυχιακά προγράμματα. Το πρόγραμμα σπουδών είναι σύγχρονο, άριστα δομημένο, ανανεώνεται συνεχώς προκειμένου να ακολουθεί και να μεταδίδει τις διεθνείς τάσεις και καινοτομίες στα γνωστικά μας πεδία, μέσω διαλέξεων, εργαστηριακών μαθήματων, μελέτες περιπτώσεων, και εργασιών. Αυτό καθίσταται δυνατό γιατί οι καθηγητές μας είναι ερευνητικά ενεργοί, διμιουργούν νέα γνώση, και δημοσιεύουν τις ερευνητικές τους μελέτες στα καλύτερα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Δείκτες αποτίμησης και επίδρασης του ερευνητικού μας έργου (h-index) μας κατατάσσουν στο ανώτερο 10% σε διεθνές επίπεδο.

Είμαστε αισιόδοξοι, απαιτητικοί με τους εαυτούς μας, περήφανοι για αυτά που έχουμε καταφέρει με σκληρή δουλειά και επιμονή, αλλά και χαρούμενοι όταν τα χαρακτηριστικά αυτά αναγνωρίζονται απο εξωτερικές αξιολογήσεις: “The Department of Accounting and Finance ……. is one of the top Departments in Greece in terms of research publications and quality of student intake and scores consistently high in international rankings. It has the potential to become a serious international player……...” (πηγή: Hellenic Quality Assurance & Accreditation Agency, External Evaluation Report, 2014, σελίδα 5).

Το Πρόγραμμα προσφέρεται και στα αγγλικά, έχει συνάψει διεθνείς συμφωνίες επιστημονικής συνεργασίας, και οι απόφοιτοί μας απαλλάσσονται αυτόματα από μέρος των εξετάσεων που απαιτούνται για πολλές ελληνικές και διεθνείς επαγγελματικές πιστοποιήσεις. Οι απόφοιτοι μας στελεχώνουν οικονομικά τμήματα επιχειρήσεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τράπεζες, εταιρείες παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, στν Ελλάδα και στο εξωτερικό, Υπουργεία, κλπ.. Κάποιοι συνεχίζουν τις σπουδές τους σε Διδακτορικό επίπεδο στην Ελλάδα αλλά και σε σημαντικά Πανεπιστήμια του εξωτερικού ή/και ακολουθούν ακαδημαϊκή καριέρα.

Με χαρά σας προσκαλώ να πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας προκειμένου να γνωρίσετε καλύτερα τους ανθρώπους μας και το Πρόγραμμά μας

Ο Διευθυντής του Προγράμματος

Σπύρος Σπύρου, Καθηγητής